SOMMARENS BÄSTA LÄGER!

INDIVIDUELL
UTVECKLING

TRÄNING &
GEMENSKAP

FRÅGOR OCH SVAR

 

Vad behöver jag packa med mig?

Vi har valt att inte göra någon fullständig utrustningslista, men här följer några saker som du bör ha med dig:

  • Luftmadrass/liggunderlag/madrass/resesäng och kudde/lakan/täcke/sovsäck (vi bor i klassrum).
  • Rikligt med ombyten både för varmt, kallt och blött väder, skor till din idrott, utomhusskor till fysträningen.
  • Armbandsklocka så att du lättare kan passa tiderna som du får av din tränare.
  • Specifik utrustning för din idrott, t.ex. innebandyklubba, tennisracket, simutrustning som paddlar, platta, dolme och fenor, benskydd, målvaktsutrustning om du är målvakt.
  • På skolan där vi sover, äter och har idrottsteori är utomhusskor förbjudna, ta gärna med dig inomhustofflor.
  • Vattenflaska, duschhandduk, liten handduk, toalettsaker, solskyddsfaktor, keps, mindre väska/ryggsäck att bära duschsaker och ombyten i från login till träningsanläggningen.
  • Badkläder (Vi kan dock p.g.a. säkerhetsskäl inte lova att det blir något bad).
  • Öronproppar och ögonbindel om du har svårt att sova om någon snarkar eller när solen går upp.

Vart finns Sweden Sport Academy´s läger?

Sweden Sport Academys läger på fyra olika platser. I Märsta, Sandared, Helsingborg och Höganäs. Detta görs för att så många som möjligt ska få kortare resväg till lägren.

När börjar lägret och när är det slut?

Lägret pågår under fem dagar och incheckning sker på tisdagen mellan ca. kl. 13.00 – 15.00 och är slut på lördagen ca. kl. 11.00 – 12.00. Observera att lokala tidsskillnader kan förekomma. Exakta tider meddelas du inför lägret. Datum för lägret hittar du till höger.

Hur betalar man efter anmälan?

I början av året skickas information ut till dig som har anmält dig under hösten. Du får då lägerinformation samt en faktura, antingen via e-post eller hem i brevlådan beroende på vilket alternativ du väljer i samband med din anmälan. Fakturan kan betalas i två steg, varav först anmälningsavgiften 795 kr. Resterande del av avgiften kan betalas senast 1 april om du bokar din plats tidigt. Du kan också betala hela fakturan direkt om du önskar det. Vid eventuell avbokning återfås inbetalt belopp.

Bokningar efter 1 maj betalas inom 15 dagar från att du mottar din faktura.

Hur bor man under lägret?

Vi bor i klassrum på skola, du tar med dig din egen sovutrustning likt luftmadrass/resesäng/sovsäck/täcke/kudde. Om du planerar att sova på luftmadrass, prova att blås upp den innan lägret så att du vet att den håller kvar luften. Vi rekommenderar dig dock att sova på annat underlag om luftmadrassen skulle gå sönder under lägret.

Sover tränarna på anläggningen?

Svar ja. Tränarna sover i ledarrum i närheten av deltagarna som förevisas för deltagarna första dagen så att de kan gå till tränarna när som helst på dygnet.

Hur mycket mat får man på lägret?

Det serveras fem näringsrika mål mat varje heldag:
Frukost, lunch, mellanmål, middag och kvällsmål. De tre huvudmålen är frukost, lunch och middag. Som komplement finns mellanmål och kvällsmål. Frukt serveras vid varje måltid. Det är viktigt att äta ordentligt vid huvudmålen och komplettera med lite extra energi vid mellanmålen för att orka träna mycket under kort tid.

Hur hanteras allergier och mediciner?

Varje år kommer deltagare till våra läger som är allergiker eller som medicineras. Det kan vara födoämnesallergi som gluten, laktos, nötter, ägg, fisk etc. Matpersonalen under lägret är erfarna och vana att arbeta i skolkök där de dagligen serverar specialkost. Andra förekommande allergier och sjukdomar kan vara astma, pollen -/gräsallergi, diabetes, blödarsjuka etc. Våra tränare är vuxna och ansvarsfulla och hjälper deltagaren med mediciner. Ange eventuella allergier och mediciner i samband med anmälan samt ta upp det med din tränare första dagen på lägret. Om det gäller allvarliga allergier / sjukdomar ser vi gärna att tränarna får en skriftlig instruktion hur de ska agera om något skulle inträffa.

Behöver man pengar på lägret?

Det kan vara bra att ha en liten summa pengar med dig om det skulle ha glömt att ta med något som du behöver handla. T.ex. inköp av ett par extra strumpor eller toalettartiklar. I övrigt behöver du inte ha några pengar med dig.

Vilka brukar åka på Sweden Sport Academy´s läger?

Deltagarna är barn och ungdomar som kommer från hela Sverige samt även ibland en del från andra länder. Gemensamt för våra deltagare är att de vill utvecklas och bli bättre som idrottare. Som deltagare behöver du inte ligga på någon särskild nivå, huvudsaken är att du brinner för din idrott och tycker om att träna.

Får jag sova och träna tillsammans med mina kompisar?

Ja, ange i din anmälan under vilka kompisar du vill vara tillsammans med.

Vad händer med kvarglömda saker?

Kvarglömda saker från lägren förvaras på lägerplatsen alternativt på vårt huvudkontor i Växjö ett par veckor efter avslutat läger. Kontakta oss om du vill att vi skickar något till dig, du betalar då fraktkostnaden + en administrationskostnad på 50 kr. Därefter skänks användbar utrustning till välgörande ändamål.