SOMMARENS BÄSTA LÄGER!

INDIVIDUELL
UTVECKLING

TRÄNING &
GEMENSKAP

Trygg och säker

 

Tränarna

Tränarna är bland det viktigaste när det gäller säkerheten på ett läger för att deltagarna ska vara så trygga som möjligt. Inför våra läger lägger vi därför ner mycket kraft och energi på att rekrytera tränare som är ansvarsfulla och som har bra hand med barn och ungdomar. Alla tränare kontrolleras i Polisens belastningsregister innan de anställs.

Alla gruppansvariga tränare är vuxna och har lång erfarenhet av att vara tränare och ha hand om barn och ungdomar. Den gruppansvarige tränaren följer sin grupp dygnet runt under hela lägret. Den personen håller i träningen, går med sin grupp till och från boendet till träningsanläggningen, finns med sin grupp i matsalen vid alla måltider. Alla tränare sover i ledarrum i samma korridorer som deltagarna och finns till hands vid läggdags och om någon har svårt att sova under natten.

Hur man når tränarna under lägret

Under själva lägret går det att nå den lägeransvarige på lägertelefonen. Numret finns här på hemsidan under lägret samt att det också meddelas vid informationsmötet den första lägerdagen. Eftersom tränarna har fullt upp med sina grupper under lägret ringer du den lägeransvarige i första hand så kommer han eller hon att förmedla ditt samtal till tränarna så fort det finns möjlighet. Om ditt barn har särskilda behov i form av t.ex. medicinering kan du självklart få numret direkt till tränaren också. Prata med tränaren när du checkar in.

Förebyggande säkerhetsarbete

Inför lägren arbetar Sweden Sport Academy med ett förebyggande säkerhetsarbete.

 1. Detta inleds med att Sweden Sport Academy under året har ett planeringsmöte med de lägeransvariga där mycket tid läggs på just säkerheten under lägret.
 2. I nästa steg går de lägeransvariga innan lägret igenom ett dokument med säkerhetsföreskrifter med övriga tränare på lägret.
 3. I det tredje steget går tränarna i respektive idrott igenom med sina träningsgrupper regler med deltagarna på lägret för att ha högsta säkerhet.
 4.  

Omhändertagande av akuta skador

Vid varje träning har tränarna ett sjukvårdskit med sig innehållande plåster, tejp, linda och ispåse för att kunna behandla akuta skador på bästa sätt enligt PRICE (Protection – Rest – Ice – Compression – Elevation). Alla tränare får inför lägret information om hur skador ska behandlas. Vid en akut skada som t.ex. en muskelbristning eller en stukad fot/finger är det viktigaste att direkt avbryta aktiviteten för att linda kroppsdelen hårt och stoppa blödningen. Kyla kan minska blödningen och lindra smärtan. Högläge är sedan viktigt för att minska blödningen till det skadade området. Vid en mycket allvarlig skada tillkallar vi alltid ambulans, vid måttliga skador uppsöker tränaren vårdcentral tillsammans med deltagaren och vid lättare skador ordinerar vi vila till deltagaren känner sig bättre.

Försäkring

Vi tecknar en olycksfallsförsäkring (Folksam K96) som gäller alla deltagare från lägrets start till lägrets avslutning.

 

 

Regler på Sweden Sport Academys läger

 

 

För att lägret skall kunna fungera och för att säkerheten ska vara så hög som möjligt under veckan är det viktigt att ha regler att följa. Det är övergripande regler om att visa respekt och god kamratskap med kompisar och tränare och specifika regler under träning och mellan träningarna på lägret.

 

 • Svordomar och allmänt dåligt uppförande accepteras inte.
 • Visa respekt för dina träningskamrater och för dina tränare.
 • Mobbning, utfrysning och taskiga kommentarer accepteras inte. Var trevlig mot dina träningskompisar och mot din tränare och skapa en trevlig stämning på lägret.
 • Ta med dig påfylld vattenflaska samt din idrottsspecifika utrustning till varje träningspass.
 • Mobiltelefoner skall vara avstängda vid alla aktiviteter: fys/teori/idrottsträning. (Tränarna har dock av säkerhetsskäl på mobilerna under träning.)
 • Lämna aldrig anläggningen utan att ha någon tränare med dig.
 • Passa tider som du får av din tränare. Ta gärna med dig en armbandsklocka.
 • Ta av utomhusskorna när du har inomhus på skolan där vi övernattar.
 • Bollar och spring är inte tillåtet inomhus på skolan där vi övernattar.
 • Godis/glass/läsk/snacks-förbud gäller under hela lägret.
 • Kaffe och thé är endast till för ledarna.
 • Starkt förbud mot alla typer av nötter (p.g.a. allergier).
 • Sweden Sport Academy ansvarar inte för värdesaker. Ha så lite pengar och värdesaker med dig som möjligt.
 • Vid bad i sjö/hav- gå inte djupare än vatten upp till midjan. Vid bad i pool – bada med sunt förnuft och var rädd om dina komisar. Bad sker alltid under tränarnas övervakning.
 • Utrymningsvägar i skolan får du information om under första dagen av din tränare. Se till att du vet vad som gäller vid eventuell utrymning.
 • Ange allergier och eventuell medicinering vid anmälan och till din tränare vid ankomst.