Select Page

Frågor och svar

Camp Sommar

När börjar lägret och när är det slut?

Läger med övernattning pågår under fem dagar och incheckning sker på tisdagen mellan ca. kl. 12.00 – 15.00 och är slut på lördagen ca. kl. 10.00 – 12.00. Observera att lokala tidsskillnader kan förekomma. Exakta tider meddelas du inför lägret.

Day Camp pågår onsdag – fredag kl. 09.00 – 16.00.

Hur betalas avgiften?

Du kan betala direkt med Swish eller få faktura på mejl.

Kan jag avboka min plats?

Fram till 6 månader innan lägerstart
Är det helt kostnadsfritt att avboka.

6-3 månader innan lägerstart
Du kan avboka oavsett anledning och du betalar då 195 kr eller kan du kostnadsfritt överlåta platsen till en kompis alternativt själv ha platsen innestående till ett senare läger samma sommar eller till nästkommande sommar.

3 månader – 1 vecka innan lägerstart
Du kan avboka oavsett anledning och du betalar då 795 kr eller kan du kostnadsfritt överlåta platsen till en kompis alternativt själv ha platsen innestående till ett senare läger samma sommar eller till nästkommande sommar.

1 vecka innan och under lägret
Avbokning kan endast göras mot uppvisande av läkarintyg, då betalar du 795 kr och den del av lägeravgiften som motsvarar din närvaro på lägret.

Vad behöver jag packa med mig?

Vi har valt att inte göra någon fullständig utrustningslista, men här följer några saker som du som övernattar bör ha med dig:
• Luftmadrass/liggunderlag/madrass/resesäng och kudde/lakan/täcke/sovsäck (vi bor i klassrum).
• Rikligt med ombyten både för varmt, kallt och blött väder, skor till din idrott, utomhusskor till fysträningen.
• Armbandsklocka så att du lättare kan passa tiderna som du får av din tränare.
• Specifik utrustning för din idrott, t.ex. skor, innebandyklubba, tennisracket, simutrustning som paddlar, platta, dolme och fenor, benskydd, målvaktsutrustning om du är målvakt.
• På skolan där vi sover, äter och har idrottsteori är utomhusskor förbjudna, ta gärna med dig inomhustofflor.
• Vattenflaska, duschhandduk, liten handduk, toalettsaker, solskyddsfaktor, keps, mindre väska/ryggsäck att bära duschsaker och ombyten i från login till träningsanläggningen.
• Badkläder (Vi kan dock p.g.a. säkerhetsskäl inte lova att det blir något bad).
• Öronproppar och ögonbindel om du har svårt att sova om någon snarkar eller när solen går upp.

 

Du som deltar på Day Camp behöver ha med dig:
• Vattenflaska, träningskläder efter väder, handduk, ombyte till nya träningskläder.
• Specifik utrustning för din idrott, t.ex. innebandyklubba, tennisracket, simglasögon.

Sover tränarna på anläggningen?

Tränarna sover i ledarrum i närheten av deltagarna som förevisas för deltagarna första dagen så att de kan gå till tränarna när som helst på dygnet.

Behöver deltagarna pengar på lägret?

Det kan vara bra att ha en liten summa pengar med dig om det skulle ha glömt att ta med något som du behöver handla. T.ex. inköp av ett par extra strumpor eller toalettartiklar. I övrigt behöver du inte ha några pengar med dig.

Vilka regler gäller på lägret?

För att lägret skall kunna fungera och för att säkerheten ska vara så hög som möjligt under veckan är det viktigt att ha regler att följa. Det är övergripande regler om att visa respekt och god kamratskap med kompisar och tränare och specifika regler under träning och mellan träningarna på lägret.

• Svordomar och allmänt dåligt uppförande accepteras inte.

• Visa respekt för dina träningskamrater och för dina tränare.

• Mobbning, utfrysning och taskiga kommentarer accepteras inte. Var trevlig mot dina träningskompisar och mot din tränare och skapa en trevlig stämning på lägret.

• Ta med dig påfylld vattenflaska samt din idrottsspecifika utrustning till varje träningspass.

• Mobiltelefoner skall vara avstängda vid alla aktiviteter: fys/teori/idrottsträning. (Tränarna har dock av säkerhetsskäl på mobilerna underträning.)

• Lämna aldrig anläggningen utan att ha någon tränare med dig.

• Passa tider som du får av din tränare. Ta gärna med dig en armbandsklocka.

• Ta av utomhusskorna när du har inomhus på skolan där vi övernattar.

• Bollar och spring är inte tillåtet inomhus på skolan där vi övernattar.

• Godis/glass/läsk/snacks-förbud gäller under hela lägret.

• Kaffe och thé är endast till för ledarna.

• Starkt förbud mot alla typer av nötter (p.g.a. allergier).

• Sweden Sport Academy ansvarar inte för värdesaker. Ha så lite pengar och värdesaker med dig som möjligt.

• Vid bad i sjö/hav- gå inte djupare än vatten upp till midjan. Vid bad i pool – bada med sunt förnuft och var rädd om dina kompisar. Bad sker alltid under tränarnas övervakning.

• Utrymningsvägar i skolan får du information om under första dagen av din tränare. Se till att du vet vad som gäller vid eventuell utrymning.

• Ange allergier och eventuell medicinering vid anmälan och till din tränare vid ankomst.

Får jag sova och träna tillsammans med mina kompisar?

Ja, om dina kompisar är anmälda till samma idrott som dig. Ange i din anmälan under vilka kompisar du vill vara tillsammans med. Om du är anmäld till ett utespelarläger och din kompis till ett målvaktsläger kommer ni att träna vissa pass tillsammans. Om ni vill sova i samma rum anger ni det i samband med anmälan.

Hur bor deltagarna under lägret?

Vi bor i klassrum på skola, du tar med dig din egen sovutrustning likt luftmadrass/resesäng/sovsäck/täcke/kudde. Om du planerar att sova på luftmadrass, prova att blås upp den innan lägret så att du vet att den håller kvar luften.

Hur mycket mat får deltagarna på lägret?

Det serveras fem näringsrika mål mat varje heldag:
Frukost, lunch, mellanmål, middag och kvällsmål. De tre huvudmålen är frukost, lunch och middag. Som komplement finns mellanmål och kvällsmål. Det är viktigt att äta ordentligt vid huvudmålen och komplettera med lite extra energi vid mellanmålen för att orka träna mycket under kort tid.

Hur hanteras allergier och mediciner?

Varje år kommer deltagare till våra läger som är allergiker eller som medicineras. Det kan vara födoämnesallergi som gluten, laktos, nötter, ägg, fisk etc. Matpersonalen under lägret är erfarna och vana att arbeta i skolkök där de dagligen serverar specialkost. Andra förekommande allergier och sjukdomar kan vara astma, pollen -/gräsallergi, diabetes, blödarsjuka etc. Våra tränare är vuxna och ansvarsfulla och hjälper deltagaren med mediciner. Ange eventuella allergier och mediciner i samband med anmälan samt ta upp det med din tränare första dagen på lägret. Om det gäller allvarliga allergier / sjukdomar ser vi gärna att tränarna får en skriftlig instruktion vid incheckning hur de ska agera om något skulle inträffa.

Vilka brukar åka på Sweden Sport Academy´s läger?

Deltagarna är barn och ungdomar som kommer från hela Sverige samt även ibland en del från andra länder. Gemensamt för våra deltagare är att de vill utvecklas och bli bättre som idrottare. Som deltagare behöver du inte befinna dig på någon särskild nivå, huvudsaken är att du brinner för din idrott och tycker om att träna.

Hur hanterar ni säkerheten?

Tränarna

Tränarna är bland det viktigaste när det gäller säkerheten på ett läger för att deltagarna ska vara så trygga som möjligt. Inför våra läger lägger vi därför ner mycket kraft och energi på att rekrytera tränare som är ansvarsfulla och som har bra hand med barn och ungdomar. Alla tränare kontrolleras i Polisens belastningsregister innan de anställs. Alla gruppansvariga tränare är vuxna och har lång erfarenhet av att vara tränare och ha hand om barn och ungdomar. Den gruppansvarige tränaren följer sin grupp dygnet runt under hela lägret. Den personen håller i träningen, går med sin grupp till och från boendet till träningsanläggningen, finns med sin grupp i matsalen vid alla måltider. Alla tränare sover i ledarrum i samma korridorer som deltagarna och finns till hands vid läggdags och om någon har svårt att sova under natten.

Hur man når tränarna under lägret?

Under själva lägret går det att nå den lägeransvarige på lägertelefonen. Numret finns här på hemsidan under lägret samt att det också meddelas vid informationsmötet den första lägerdagen. Eftersom tränarna har fullt upp med sina grupper under lägret ringer du den lägeransvarige i första hand så kommer han eller hon att förmedla ditt samtal till tränarna så fort det finns möjlighet. Om ditt barn har särskilda behov i form av t.ex. medicinering kan du självklart få numret direkt till tränaren också. Prata med tränaren när du checkar in.

Förebyggande säkerhetsarbete

Inför lägren arbetar Sweden Sport Academy med ett förebyggande säkerhetsarbete.

1. Detta inleds med att Sweden Sport Academy under året har ett planeringsmöte med de lägeransvariga där mycket tid läggs på just säkerheten under lägret.

2. I nästa steg går de lägeransvariga innan lägret igenom ett dokument med säkerhetsföreskrifter med övriga tränare på lägret.

3. I det tredje steget går tränarna i respektive idrott igenom med sina träningsgrupper regler med deltagarna på lägret för att ha högsta säkerhet.

Omhändertagande av akuta skador

Vid varje träning har tränarna ett sjukvårdskit med sig innehållande plåster, tejp, linda och ispåse för att kunna behandla akuta skador på bästa sätt enligt PRICE (Protection – Rest – Ice – Compression – Elevation). Alla tränare får inför lägret information om hur skador ska behandlas. Vid en akut skada som t.ex. en muskelbristning eller en stukad fot/finger är det viktigaste att direkt avbryta aktiviteten för att linda kroppsdelen hårt och stoppa blödningen. Kyla kan minska blödningen och lindra smärtan. Högläge är sedan viktigt för att minska blödningen till det skadade området. Vid en mycket allvarlig skada tillkallar vi alltid ambulans, vid måttliga skador uppsöker tränaren vårdcentral tillsammans med deltagaren och vid lättare skador ordinerar vi vila till deltagaren känner sig bättre.

Försäkring

Vi tecknar en olycksfallsförsäkring (Folksam K96) som gäller alla deltagare från lägrets start till lägrets avslutning.

Vad händer med kvarglömda saker?

Kvarglömda saker från lägren förvaras på lägerplatsen alternativt på vårt huvudkontor i Växjö ett par veckor efter avslutat läger. Kontakta oss om du vill att vi skickar något till dig, du betalar då fraktkostnaden.. Därefter skänks användbar utrustning till välgörande ändamål.

LÄNKAR TILL BRA SAKER

Fotboll
Svenska Fotbollsförbundet

svenskfotboll.seFotbollens världsorganisation
fifa.com

Det europeiska fotbollsförbundet

uefa.com

Svensk elitfotboll
svenskelitfotboll.se

Cheerleading

Svenska Cheerleadingförbundet
cheerleading.se

Dans
Svenska Danssportförbundet
http://iof1.idrottonline.se/default.aspx?id=2598

Gymnastik
Svenska Gymnastikförbundet
gymnastik.se

Tennis

Svenska Tennisförbundet (Tennis Sweden)
www.tennis.se

Internationella Tennisförbundet
itf
tennis.com

Europeiska Tennisförbundet

tenniseurope.org

ATP
atptennis.com
WTA
wtatour.com

Handboll

Svenska Handbollsförbundet

svenskhandboll.se

Svenska Cuptouren

alltomhandboll.nu

Simning

Svenska Simförbundet
simförbundet.nu

Simma.nu

www.simma.nu

Innebandy
Svenska innebandyförbundet
innebandy.se

Innebandymagazinet
innebandymagazinet.se

Internationella innebandyförbundet
floorball.org

Övrigt

Sigtuna Kommun
sigtuna.se

Helsingborg
stad
helsingborg.se

Borås Stad (Sandared)
boras.se

Ravelli
ravelli.se

camp@swedensportacademy.com
Huvudkontor: 010-330 30 35
Måndag, onsdag, fredag: kl. 10.00 - 12.00

Organisationsnummer: 556718-9138
Post- och besöksadress:
Staglabergsgatan 10, 352 34 Växjö

Vi använder cookies på denna sida. Läs mer om cookies och i vår integritetspolicy.