Select Page

Frågor och svar

Gaming camp, Sandared

När börjar lägret och när är det slut?

Lägret startar måndag 11/4 kl. 14:00 då vi börjar med att packa upp all spel & sovutrurstning vid våra platser. 

Lägret avslutas torsdag 14/4 14:00. 

Det är okej för föräldrar att hjälpa sina barn med packningar både under start och avslut. 

Hur betalas avgiften?

Du kan betala direkt med Swish eller få faktura på mejl.

Kan jag avboka min plats?

Fram till 6 månader innan lägerstart
Är det helt kostnadsfritt att avboka.

6-3 månader innan lägerstart
Du kan avboka oavsett anledning och du betalar då 195 kr eller kan du kostnadsfritt överlåta platsen till en kompis alternativt själv ha platsen innestående till ett senare läger samma sommar eller till nästkommande sommar.

3 månader – 1 vecka innan lägerstart
Du kan avboka oavsett anledning och du betalar då 795 kr eller kan du kostnadsfritt överlåta platsen till en kompis alternativt själv ha platsen innestående till ett senare läger samma sommar eller till nästkommande sommar.

1 vecka innan och under lägret
Avbokning kan endast göras mot uppvisande av läkarintyg, då betalar du 795 kr och den del av lägeravgiften som motsvarar din närvaro på lägret.

Vad behöver jag packa med mig?

Full egen utrustning att kunna spela på vilket innebär
– Dator/konsol
– Skärm (Max 32*)
– Mus + musmatta, tangentbord/handkontroll
– Headset + mikrofon
– Alla ström och laddningskablar som behövs för din utrustning.

Övrig utrustning
–  Luftmadrass/liggunderlag/madrass/resesäng och kudde/lakan/täcke/sovsäck.
– Rikligt med ombyten både för varmt, kallt och blött väder, inomhusskor till idrottshall och utomhusskor.
–  Ombyte för 2 pass av fysiska aktivitet
– Armbandsklocka så att du lättare kan passa tiderna som du får av din tränare
–  Ta gärna med dig inomhustofflor eller andra skor du kan använda dig av inne i lokalen.
– Vattenflaska, duschhandduk, liten handduk, toalettsaker, mindre väska/ryggsäck att bära duschsaker och ombyten i från login till träningsanläggningen.
–  Öronproppar och ögonbindel om du har svårt att sova om någon snarkar eller när solen går upp.

Sover tränarna på anläggningen?

Tränarna sover i ledarrum i närheten av deltagarna som förevisas för deltagarna första dagen så att de kan gå till tränarna när som helst på dygnet.

Behöver deltagarna pengar på lägret?

Det kan vara bra att ha en liten summa pengar med dig om det skulle ha glömt att ta med något som du behöver handla. T.ex. inköp av ett par extra strumpor eller toalettartiklar. I övrigt behöver du inte ha några pengar med dig.

Vilka regler gäller på lägret?

För att lägret skall kunna fungera och för att säkerheten ska vara så hög som möjligt under veckan är det viktigt att ha regler att följa. Det är övergripande regler om att visa respekt och god kamratskap med kompisar och tränare och specifika regler under träning och mellan träningarna på lägret.

• Svordomar och allmänt dåligt uppförande accepteras inte.

• Visa respekt för dina träningskamrater och för dina tränare.

• Mobbning, utfrysning och taskiga kommentarer accepteras inte. Var trevlig mot dina träningskompisar och mot din tränare och skapa en trevlig stämning på lägret.

• Ta med dig påfylld vattenflaska samt din idrottsspecifika utrustning till varje träningspass.

• Mobiltelefoner skall vara avstängda vid alla aktiviteter: fys/teori/idrottsträning. (Tränarna har dock av säkerhetsskäl på mobilerna under träning.)

• Lämna aldrig anläggningen utan att ha någon tränare med dig.

• Passa tider som du får av din tränare. Ta gärna med dig en armbandsklocka.

• Godis/glass/läsk/snacks-förbud gäller under hela lägret.

• Kaffe och thé är endast till för ledarna.

• Starkt förbud mot alla typer av nötter (p.g.a. allergier).

• Sweden Sport Academy ansvarar inte för värdesaker. Ha så lite pengar och värdesaker med dig som möjligt.

• Utrymningsvägar får du information om under första dagen av din tränare. Se till att du vet vad som gäller vid eventuell utrymning.

• Ange allergier och eventuell medicinering vid anmälan och till din tränare vid ankomst.

Får jag sova och träna tillsammans med mina kompisar?

Ja, om dina kompisar är anmälda till samma idrott som dig. Ange i din anmälan under vilka kompisar du vill vara tillsammans med. 

Hur bor deltagarna under lägret?

Vi bor i ett stort öppet rum som ligger i rummet bredvid vårt spelrum, du tar med dig din egen sovutrustning likt luftmadrass/resesäng/sovsäck/täcke/kudde. Om du planerar att sova på luftmadrass, prova att blås upp den innan lägret så att du vet att den håller kvar luften.

Hur mycket mat får deltagarna på lägret?

Det serveras fem näringsrika mål mat varje heldag:
Frukost, lunch, mellanmål, middag och kvällsmål. De tre huvudmålen är frukost, lunch och middag. Som komplement finns mellanmål och kvällsmål. Det är viktigt att äta ordentligt vid huvudmålen och komplettera med lite extra energi vid mellanmålen för att orka med hela lägret. 

Hur hanteras allergier och mediciner?

Varje år kommer deltagare till våra läger som är allergiker eller som medicineras. Det kan vara födoämnesallergi som gluten, laktos, nötter, ägg, fisk etc. Andra förekommande allergier och sjukdomar kan vara astma, pollen -/gräsallergi, diabetes, blödarsjuka etc. Våra tränare är vuxna och ansvarsfulla och hjälper deltagaren med mediciner. Ange eventuella allergier och mediciner i samband med anmälan samt ta upp det med din tränare första dagen på lägret. Om det gäller allvarliga allergier / sjukdomar ser vi gärna att tränarna får en skriftlig instruktion vid incheckning hur de ska agera om något skulle inträffa.

Vilka brukar åka på Sweden Sport Academy´s läger?

Deltagarna är barn och ungdomar som kommer från hela Sverige samt även ibland en del från andra länder. Som deltagare behöver du inte befinna dig på någon särskild nivå.

Hur hanterar ni säkerheten?

Tränarna

Tränarna är bland det viktigaste när det gäller säkerheten på ett läger för att deltagarna ska vara så trygga som möjligt. Inför våra läger lägger vi därför ner mycket kraft och energi på att rekrytera tränare som är ansvarsfulla och som har bra hand med barn och ungdomar. Alla tränare kontrolleras i Polisens belastningsregister innan de anställs. Alla gruppansvariga tränare är vuxna och har lång erfarenhet av att vara tränare och ha hand om barn och ungdomar. Den gruppansvarige tränaren följer sin grupp dygnet runt under hela lägret. Den personen håller i träningen, går med sin grupp till och från boendet till träningsanläggningen, finns med sin grupp i matsalen vid alla måltider. Alla tränare sover i ledarrum i nära anslutning till deltagarna och finns till hands vid läggdags och om någon har svårt att sova under natten.

Hur man når tränarna under lägret?

Under själva lägret går det att nå den lägeransvarige på lägertelefonen. Numret kommer att skickas ut via mail innan lägerstart för de som har anmält sig. 

 

Omhändertagande av akuta skador

Vid en mycket allvarlig skada tillkallar vi alltid ambulans, vid måttliga skador uppsöker tränaren vårdcentral tillsammans med deltagaren och vid lättare skador ordinerar vi vila till deltagaren känner sig bättre.

Försäkring

Vi tecknar en olycksfallsförsäkring (Folksam K96) som gäller alla deltagare från lägrets start till lägrets avslutning.

Vad händer med kvarglömda saker?

Kvarglömda saker från lägren förvaras på lägerplatsen alternativt på vårt huvudkontor i Växjö ett par veckor efter avslutat läger. Kontakta oss om du vill att vi skickar något till dig, du betalar då fraktkostnaden.. Därefter skänks användbar utrustning till välgörande ändamål.

camp@swedensportacademy.com
Huvudkontor: 010-330 30 35
Måndag, onsdag, fredag: kl. 10.00 - 12.00

Organisationsnummer: 556718-9138
Post- och besöksadress:
Staglabergsgatan 10, 352 34 Växjö

Vi använder cookies på denna sida. Läs mer om cookies och i vår integritetspolicy.