Select Page

Om oss – Sweden Sport Academy

2003 startades Sweden Sport Academy av Gustav Einarsson i Växjö. Det hela började med att Gustav arrangerade läger under sommaren för barn och ungdomar inom olika idrotter. De första årens sporter var tennis, dans och simning och under den första lägersommaren var det ungefär 90 deltagare som medverkade. Idag har verksamheten växt kraftigt till att innefatta flera olika typer av träningsaktiviteter för barn och ungdomar och årligen medverkar tiotusentals deltagare på våra olika idrottskurser runt om i hela landet. Kurserna och lägren leds av våra ca 1000 idrottsledare och verksamheten administreras av våra kontor i Växjö och Stockholm med 12 heltidsanställda samt 15 Regionansvariga runt om i landet.

 Sveriges största idrottsskola för barn i åldern 2-6 år

Idén med Knatteskutt är att barnen på ett lekfullt sätt ska få prova på olika idrottsaktiviteter och dans. Ditt barn kan välja mellan två inriktningar Knatteskutt Idrott eller Knatteskutt Dans. Vårt mål är att ditt barn ska älska idrott och dans, precis som vi gör. Knatteskutt Idrott arrangeras både inomhus och utomhus.

 Sweden Sport Academy´s dansskola för barn i åldern 6-12 år

För dig som är 6-9 år arrangera vi kurserna Silver och Guld. På dessa kurser får du under en och samma termin prova olika dansstilar. Här får du dansa coola streetdance moves, glada och jazziga showsteg eller farfyllda och snabba discosteg.

För barn i åldern 9-12 år arrangerar vi en omtyckt kurs där ditt barn får dansa den populära dansstilen Street.

 Lekfull fotbollsträning för barn i åldern 4-8 år

På Fotbollskul får ditt barn träna fotboll på ett roligt och lekfullt sätt. Träningen bygger på de olika momenten passa, skjuta, dribbla, spela och leka. Grupperna delas in efter ålder. För de yngre barnen är träningen mer lekbetonad. För de äldre är barnen är övningarna mer avancerade och spelövningarna fler.

Fotbollskul arrangeras både inomhus och utomhus. Vi älskar fotboll, det vill vi att ditt barn också ska göra!

 Lekfull gymnastikträning för barn i åldern 2-6 år

På Djungelgympa får ditt barn prova grunderna i gymnastik, men absolut viktigast för oss är att ditt barn ska upptäcka hur kul det är med gymnastik och rörelse.

Djungelgympas upplägg är utvecklat utifrån fyra av gymnastikens grundformer Klättra, Rulla, Balansera och Hoppa. Vårt mål är att ditt barn ska älska gymnastik precis som vi gör och tillsammans beger vi oss ut på Djungeläventyr!

Prova olika dansstilar – för barn i åldern 2-6 år

Packa väskan, ta fram karta och kompass. Varje danstillfälle är ett äventyr till okänd plats. Vi dansar som maneter i havet, vi rör oss som skogsdjuren och vi dansar som om vi flyter i rymden.

Vårt mål är att ditt barn ska ha roligt, aktiveras med roliga danspass till härlig musik och längta till nästa tillfälle av Äventyrsdans.

Under hösten kommer vi att dansa, skutta, snurra och skratta tills magen gör ont. Vi kommer dyka till havets botten, upptäcka skogen, resa jorden runt och mycket, mycket mer när vi åker iväg på Äventyrsdans!

 Läger 9-16 år, olika idrotter och dagläger 8-11 år

Grymma läger för dig mellan 9-16 år som vill fokusera på att utvecklas inom fotboll, handboll, innebandy, tennis, simning, gymnastik, cheerleading eller dans tillsammans med duktiga tränare som fokuserar på din individuella utveckling.

Vi finns i Märsta (Stockholm), Sandared (Borås) och Helsingborg / Höganäs.

Från och med 2019 kommer vi också arrangera dagläger för barn i åldern 8-11 år i samband med våra läger.

camp@swedensportacademy.com
Huvudkontor: 010-330 30 35
Måndag, onsdag, fredag: kl. 10.00 - 12.00

Organisationsnummer: 556718-9138
Post- och besöksadress:
Staglabergsgatan 10, 352 34 Växjö

Vi använder cookies på denna sida. Läs mer om cookies och i vår integritetspolicy.