Cheerleading Camp

 

SOMMARENS BÄSTA CHEERLEADING-LÄGER!

Cheerleading Camp är ett perfekt läger för dig som vill utvecklas som cheerleader. Tränarna på lägret har bra erfarenhet och utbildning. Varje dag är noggrant planerad för att du ska få ett så innehållsrikt och välorganiserat läger som möjligt. Detta skapar ett läger med organiserad, professionell och rolig träning med individuell utveckling. Alla är välkomna!

När lägret startar får du som deltagare skriva ner tre önskemål som du vill utveckla eller lära dig nytt. Tränarna anpassar träningspassen efter önskemålen. Vi avslutar sedan lägret med en uppvisning för föräldrar och anhöriga.

  • Fem dagars läger med helpension
  • 3,5 – 5 timmar cheerleading-träning per heldag
  • 1,5 timme fysträning och teori per heldag
  • Andra roliga aktiviteter och mycket mer!

 

Upplägg

 

Cheerleading-träning

Cheerleading-träningen är uppbyggd utifrån målet att deltagarna ska bredda sina kunskaper inom olika delar av cheerleading under lägret. Deltagarna har två cheerleading-pass om dagen där vi jobbar med uppvärmning, styrka, rörlighet, teknik och så klart många häftiga pyramider och volter. Målet är att stärka deltagarnas rörelsekvalitet i kombination med teknik.

Fysisk träning

Under lägret kommer du varje heldag att få träna ett pass ren fysisk träning. Varje pass är 45 minuter och är inriktat mot en specifik fysisk egenskap. Cheerleading är en idrott där alla de fem fysiska egenskaperna är viktiga för att prestera bra: Snabbhet, styrka, koordination, uthållighet och rörlighet.

Idrottsteori

Under lägret kommer du också varje heldag få 45 minuters idrottsteori där vi går igenom olika ämnen som kost och näringslära, mental träning, förebyggande och rehabilitering av idrottsskador eller specifik teori inom just cheerleading.

Tränarrapport

Hem får du ta med dig Sweden Sport Academy´s tränarrapport. Rapporten innehåller feedback och råd från din tränare på lägret. Detta för att du ska kunna fortsätta utvecklas även på hemmaplan.

Roliga aktiviteter

För att kunna prestera så bra som möjligt är glädjen viktig. Under lägret kommer du att få lära känna många nya vänner från hela Sverige, och kanske även någon från något annat land. Under lägret kommer du också att få vara med om roliga aktiviteter som t.ex. crazy games, filmkväll och disco tillsammans med nya och gamla kompisar.

 

Exempel på en dag

 

Förmiddag

07.00 – Väckning
07.15 – Morgonuppvakning (promenad med tränarna)
07.30 – Frukost
08.30 – Samling för cheerleading-träning
09.00 – 11.00 Cheerleading-träning
11.15 – Dusch
12.00 – Lunch

Eftermiddag

13.15 – Samling för cheerleading-träning
13.30 – 15.00 Cheerleading-träning
15.15 – Mellanmål
15.45 – 16.30 Idrottsteori
16.30 – 17.15 Fysisk träning
17.15 – Dusch
18.00 – Middag

Kväll

19.00 – Kvällsaktivitet
20.30 – Kvällsmål
21.15 – Tandborstning
21.45 – Släckt och tyst på rummen
22.00 – Tränarmöte