Dance Camp

 

SOMMARENS BÄSTA DANSLÄGER!

Älskar du att dansa? Då är Dance Camp ett perfekt läger för dig! På Dance Camp får du en upplevelse för livet där du utvecklas som dansare och lär dig många nya steg och koreografier. Danslägret avslutas med en uppvisning för de andra lägerdeltagarna och för föräldrarna vid avslutningen med coola koreografier från veckan. Tränarna på lägret har bra erfarenhet och utbildning för att du ska kunna utvecklas som dansare. Vi har skapat ett läger med organiserad, professionell och rolig träning med individuell utveckling. Alla är välkomna!

 • Fem dagars läger med helpension
 • 3 timmar dansträning per heldag
 • 1,5 timme fysträning och teori per heldag
 • Andra roliga aktiviteter och mycket mer!

Filippa, 13 år

Vad var bäst med lägret? Dansträningen och att jag fick så många nya kompisar! Min tränare Matilda var superduktig på att lära ut och var glad och snäll så man kände sig trygg med henne. Jag kommer tillbaka nästa år!

Mamma till Maja, 12 år

Vår dotter var med på danslägret och vi trodde inte att hon skulle få lära sig så mycket! Hennes dans har utvecklats enormt. Mycket duktiga ledare som ser till både träningen och allt runt omkring!


Dance Camp

passar dig som tycker att det är roligt att dansa och vill lära dig mer. Vi fokuserar dels allmänt på rytm, känsla och koordination samt dansstilar som t.ex. street, hiphop, disco, jazz och show.

Dance Camp Sport

är vår nyhet i Märsta vecka 26 och passar dig som är tävlingsdansare eller för dig som vill börja tävlingsdansa inom hiphop eller disco. Här går vi in på detaljnivå inom de olika stilarna och du får utveckla varje specifik del i din dans. Du väljer en av inriktningarna när du anmäler dig och som du sedan dansar under lägret.

 

 

 

Pris och Anmälan

3895 kr (+200 för Dance Camp Sport)
(Syskonrabatt 400 kr)

Anmäl dig här!

Kostnadsfri avbokning t.o.m. 1 maj 2019.

 

Dansläger 2019

Märsta (Stockholm)

Vecka 26, tis 25/6 – lör 29/6*
Vecka 31, tis 30/7 – lör 3/8

Helsingborg

Vecka 27, tis 2/7 – lör 6/7

Sandared (utanför Borås)

Vecka 31, tis 30/7 – lör 3/8

 

*Även Dansläger Sport

Märsta (Stockholm)

Vecka 26, tis 25/6 – lör 29/6

Dance Camp Sport, Hiphop
Eller
Dance Camp Sport, Disco

 

Fakta

I priset ingår

Alla träningspass och aktiviteter, boende, fem näringsrika måltider per dag, träningskit i funktionsmaterial (värde 299 kr), skriftlig och muntlig tränarrapport samt olycksfallsförsäkring.

Ålder

10 – 16 år (2008 – 2002)

Grupperna delas in efter ålder, önskemål och nivå.

 

 

 

Exempel på en dag

 

Förmiddag

07.00 – Väckning
07.15 – Morgonuppvakning (promenad med tränarna)
07.30 – Frukost
09.00 – Samling för dansträning
09.30 – 11.00 Dansträning
11.15 – Dusch
12.00 – Lunch

Eftermiddag

13.15 – Samling för dansträning
13.30 – 15.00 Dansträning
15.15 – Mellanmål
15.45 – 16.30 Teori
16.30 – 17.15 Fys
17.15 – Dusch
18.00 – Middag

Kväll

19.00 – Kvällsaktivitet
20.30 – Kvällsmål
21.15 – Tandborstning
21.45 – Släckt och tyst på rummen
22.00 – Tränarmöte

 

Träningsupplägg

 

Dansträning

Dansarnas träningsläger är upplagt utifrån målet att deltagarna ska bredda sina kunskaper inom olika stilar av dans under lägret. På Dance Camp Sport väljer du antingen hiphop eller disco. Deltagarna har två danspass per heldag där vi jobbar med uppvärmning, koreografi, teknik och improvisation. Målet är att stärka deltagarnas rörelsekvalitet i kombination med teknik och musikalitet. Deltagarna arbetar både i mindre grupper och i helklass. Dansstilar som brukar förekomma på lägret är jazz, show, disco, street och hip hop. Hör gärna av dig om du har önskemål om andra dansstilar så ska vi försöka att tillgodose dem.

Fysisk träning

Under lägret kommer du varje heldag att få träna ett pass ren fysisk träning. Varje pass är 45 minuter och är inriktat mot en specifik fysisk egenskap. Dans är en idrott där alla de fem fysiska egenskaperna är viktiga för att prestera bra: Snabbhet, styrka, koordination, uthållighet och rörlighet. Vi fokuserar mycket på teknik under fysträningen. Istället för att göra ett visst antal av en övning fokuserar vi istället på att du ska lära dig att göra övningen på rätt sätt. Träningen anpassas till respektive deltagares ålder.

Idrottsteori

Under lägret kommer du också varje heldag få 45 minuters idrottsteori. Ämnen som kan vara på dagordningen för dessa tillfällen: Kost, mental träning, idrottsskador eller specifik teori inom just dansen.

Tränarrapport

Hem får du ta med dig Sweden Sport Academy´s tränarrapport. Rapporten innehåller feedback och råd från tränarna på lägret. Detta för att du ska kunna fortsätta utvecklas även på hemmaplan.

Roliga aktiviteter

För att kunna prestera så bra som möjligt är glädjen viktig. Under lägret kommer du att få lära känna många nya vänner från hela Sverige, och kanske även någon från något annat land. Du kommer också under lägret att få vara med om många roliga aktiviteter. Exempel på dessa aktiviteter kan vara: Filmkväll, teambuilding-övningar, quiz eller att bara umgås och ha kul tillsammans.

 

Tränare

 

Eftersom det sammanlagda antalet tränare på Sweden Sport Academy nu blivit så stort har vi valt att inte presentera varje enskild tränare. Du kan dock läsa mer under nedanstående bilder på sidan om några av våra tränare. Vår främsta fördel som lägerarrangör är att tränarna håller hög klass. De har erfarenhet och utbildning som gör att deltagarna är trygga och i rätt händer under ett idrottsläger. De är dessutom välutbildade och erfarna inom just dans vilket gör att träningen blir professionell och av hög klass. Detta är några utbildningar som vår tränarstab (för alla idrotter) genomgått:

 • Dans- och cirkushögskolan, Stockholm
 • Balettakademiens yrkesdansutbildning, Göteborg
 • GIH, Stockholm, idrottstränarprogrammet
 • GIH Stockholm, idrottslärarprogrammet
 • GIH Örebro Universitet
 • Idrottsvetenskap vid Halmstad Högskola
 • Idrottsvetenskaplig utbildning vid Idrottshögskolan Göteborg
 • Coaching & Sport Management Växjö Universitet
 • Idrottstränarprogrammet, Högskolan Dalarna

 
Victor Henriksson

Victor Henriksson

Victor Henriksson – etablerad koreograf, danspedagog och tävlingsdomare är Sweden Sport Academy´s dansansvarige och även lägeransvarig på tre läger. Victor har jobbat som danstränare på Dance Camp sedan sommaren 2010 och varit med och utvecklat lägren.

Han är koreograf och erfaren danspedagog. Hans arbete består av musikaler, scenshower och evenemang runt om i Sverige, samt utveckling av dansare, tränare och koreografer. Han är en mycket erfaren domare i svenska och internationella tävlingar, i både dans och sång/musik. Han är också grundare till Sveriges första Dance Crew-skola i Göteborg, Victory Dance Academy, därifrån många av sommarens danstränare på Sweden Sport Academy kommer ifrån.

Hans fantastiska pedagogik och glädje till dansen gör att han har lätt att få med sig deltagarna och få dem att utveckla samma passion för dansen som han själv känner!

Caroline Sundell

Caroline Sundell

Caroline ”Carro” Sundell är utbildad musikalartist på en av Europas mest framstående skolor ”The Urdang Academy” i London och tog examen våren 2016.  Numera är hon bosatt i Lund där hon jobbar som danslärare Kulturskolan. Hon gör sin andra lägersommar hos Sweden Sport Academy.

Carro har medverkat i en rad olika musikalproduktioner som: Askungen (2011), Sweeney Todd (2011), Little Shop of Horrors (2012), Hair (2013), Legally Blonde (2013), Bye Bye Birdie! (2014), Parade (2016), Godspell (2016) och en mängd olika dansföreställningar. Hon har varit delaktig i flertalet olika musikalläger och dansläger som danslärare, koreograf, teaterledare, sånglärare, organisatör och administratör. Carro har stor vana vid att jobba med barn och ungdomar och älskar att förmedla dansglädje!