HA KUL MED KOMPISAR!

FÖR DIG SOM ÄLSKAR ATT DANSA!

LÄR DIG NYA KOREOGRAFIER

Dance Camp

 

SOMMARENS BÄSTA DANSLÄGER!

Dance Camp är ett perfekt läger för dig som vill utvecklas som dansare. Tränarna på lägret har bra erfarenhet och utbildning. Varje dag är noggrant planerad för att du ska få ett så innehållsrikt och välorganiserat läger som möjligt. Detta skapar ett läger med organiserad, professionell och rolig träning med individuell utveckling. Alla är välkomna! På samtliga läger fokuserar vi dels allmänt på rytm, känsla och koordination samt dansstilar som t.ex. street, hiphop, disco, jazz och show. Danslägret avslutas med en uppvisning med olika koreografier från veckan.

  • Fem dagars läger med helpension
  • 3 timmar dansträning per heldag
  • 1,5 timme fysträning och teori per heldag
  • Andra roliga aktiviteter och mycket mer!

Amanda, 13 år

Vad var bäst med lägret? Att jag fick lära mig coola koreografier och fick många nya kompisar! Min tränare Carro var bäst. Jag kommer tillbaka nästa år!

Mamma till Lovisa, 11 år

Vår dotter var med på danslägret för första gången. Det var en stor seger för henne att hon vågade åka själv och hon fick många nya kompisar. Hon lärde sig också mycket nytt. Kompetenta tränare som är duktiga på att lära ut och få alla att trivas!

 

Tränare

 

Eftersom det sammanlagda antalet tränare på Sweden Sport Academy nu blivit så stort har vi valt att inte presentera varje enskild tränare. Du kan dock läsa mer under nedanstående bilder på sidan om några av våra tränare. Vår främsta fördel som lägerarrangör är att tränarna håller hög klass. De har erfarenhet och utbildning som gör att deltagarna är trygga och i rätt händer under ett idrottsläger. De är dessutom välutbildade och erfarna inom just dans vilket gör att träningen blir professionell och av hög klass. Detta är några utbildningar som vår tränarstab (för alla idrotter) genomgått:

  • Dans- och cirkushögskolan, Stockholm
  • Balettakademiens yrkesdansutbildning, Göteborg
  • GIH, Stockholm, idrottstränarprogrammet
  • GIH Stockholm, idrottslärarprogrammet
  • GIH Örebro Universitet
  • Idrottsvetenskap vid Halmstad Högskola
  • Idrottsvetenskaplig utbildning vid Idrottshögskolan Göteborg
  • Coaching & Sport Management Växjö Universitet
  • Idrottstränarprogrammet, Högskolan Dalarna

 
Victor Henriksson

Victor Henriksson

Victor Henriksson – etablerad koreograf, danspedagog och tävlingsdomare är Sweden Sport Academy´s dansansvarige och även lägeransvarig på tre läger. Victor har jobbat som danstränare på Dance Camp sedan sommaren 2010 och varit med och utvecklat lägren.

Han är koreograf och erfaren danspedagog. Hans arbete består av musikaler, scenshower och evenemang runt om i Sverige, samt utveckling av dansare, tränare och koreografer. Han är en mycket erfaren domare i svenska och internationella tävlingar, i både dans och sång/musik. Han är också grundare till Sveriges första Dance Crew-skola i Göteborg, Victory Dance Academy, därifrån många av sommarens danstränare på Sweden Sport Academy kommer ifrån.

Hans fantastiska pedagogik och glädje till dansen gör att han har lätt att få med sig deltagarna och få dem att utveckla samma passion för dansen som han själv känner!

Caroline Sundell

Caroline Sundell

Caroline ”Carro” Sundell är utbildad musikalartist på en av Europas mest framstående skolor ”The Urdang Academy” i London och tog examen våren 2016.  Numera är hon bosatt i Lund där hon jobbar som danslärare Kulturskolan. Hon gör sin andra lägersommar hos Sweden Sport Academy.

Carro har medverkat i en rad olika musikalproduktioner som: Askungen (2011), Sweeney Todd (2011), Little Shop of Horrors (2012), Hair (2013), Legally Blonde (2013), Bye Bye Birdie! (2014), Parade (2016), Godspell (2016) och en mängd olika dansföreställningar. Hon har varit delaktig i flertalet olika musikalläger och dansläger som danslärare, koreograf, teaterledare, sånglärare, organisatör och administratör. Carro har stor vana vid att jobba med barn och ungdomar och älskar att förmedla dansglädje!

 

Träningsupplägg

 

Dansträning

På Dance Camp blir du som deltagare inspirerad till att utvecklas inom olika dansstilar till den senaste musiken. Du har två danspass per heldag där vi jobbar med olika koreografier, uppvärmning, styrka, stretch, teknik samt improvisation.  Dansstilar som brukar förekomma på lägret är jazz, show, disco, street och hip hop. Hör gärna av dig om du har specifika  önskemål om dansstilar så ska vi försöka att tillgodose dem.

Fysisk träning

Under lägret kommer du varje heldag att få träna ett pass ren fysisk träning. Varje pass är 45 minuter och är inriktat mot en specifik fysisk egenskap. Dans är en idrott där alla de fem fysiska egenskaperna är viktiga för att prestera bra: Snabbhet, styrka, koordination, uthållighet och rörlighet.

Idrottsteori

Under lägret kommer du också varje heldag få 45 minuters idrottsteori där vi går igenom olika ämnen som kost och näringslära, mental träning, förebyggande och rehabilitering av idrottsskador eller specifik teori inom just dansen.

Tränarrapport

Hem får du ta med dig Sweden Sport Academy´s tränarrapport. Rapporten innehåller feedback och råd från din tränare på lägret. Detta för att du ska kunna fortsätta utvecklas även på hemmaplan.

Roliga aktiviteter

För att kunna prestera så bra som möjligt är glädjen viktig. Under lägret kommer du att få lära känna många nya vänner från hela Sverige, och kanske även någon från något annat land. Under lägret kommer du också att få vara med om roliga aktiviteter som t.ex. crazy games, filmkväll och disco tillsammans med nya och gamla kompisar.

 

Exempel på en dag

 

Förmiddag

07.00 – Väckning
07.15 – Morgonuppvakning (promenad med tränarna)
07.30 – Frukost
09.00 – Samling för dansträning
09.30 – 11.00 Dansträning
11.15 – Dusch
12.00 – Lunch

Eftermiddag

13.15 – Samling för dansträning
13.30 – 15.00 Dansträning
15.15 – Mellanmål
15.45 – 16.30 Idrottsteori
16.30 – 17.15 Fysisk träning
17.15 – Dusch
18.00 – Middag

Kväll

19.00 – Kvällsaktivitet
20.30 – Kvällsmål
21.15 – Tandborstning
21.45 – Släckt och tyst på rummen
22.00 – Tränarmöte