Gymnastics Camp

 

SOMMARENS BÄSTA GYMNASTIKLÄGER!

Gymnastics Camp är ett perfekt träningsläger för dig som vill utvecklas som truppgymnast! Tränarna på lägret har bra erfarenhet och utbildning. Varje dag är noggrant planerad för att du ska få ett så innehållsrikt och välorganiserat läger som möjligt. Detta skapar ett läger med organiserad, professionell och rolig träning med individuell utveckling. Alla är välkomna!

När lägret startar får du som gymnast skriva ner tre önskemål som du vill utveckla eller lära dig nytt. Tränarna anpassar träningspassen efter önskemålen. Vi avslutar sedan lägret med en uppvisning för föräldrar och anhöriga.

  • Fem dagars läger med helpension
  • 4-5 timmar gymnastikträning per heldag
  • 1,5 timme fysträning och teori per heldag
  • Andra roliga aktiviteter och mycket mer!

Höganäs Gymnastikhall

Vi bor, äter och tränar i Höganäs Gymnastikhall som är en gymnastikhall fullutrustad för truppgymnastik.

 

Klara, 12 år

När jag kom till lägret ville jag lära mig rondat - flickis - dubbelskruv. Tränarna var grymma och när jag åkte hem kunde jag göra det!

Förälder till Emilia, 14 år

Ett läger som jag verkligen kan rekommendera. Välorganiserat upplägg med erfarna och duktiga tränare som samtidigt har glimten i ögat. Min dotter lärde sig mycket nytt samtidigt som hon fick många nya kompisar.

 

 

 

 

Pris och Anmälan

4495 kr
(Syskonrabatt 400 kr)

Anmäl dig här!

Kostnadsfri avbokning t.o.m. 1 maj 2019.

 

Gymnastikläger 2019

Höganäs (Skåne)

Vecka 27, tis 2/7 – lör 6/7

 

Fakta

I priset ingår

Alla träningspass och aktiviteter, boende, fem näringsrika måltider per dag, träningskit i funktionsmaterial (värde 299 kr), skriftlig och muntlig tränarrapport samt olycksfallsförsäkring.

Ålder

10 – 16 år (2009 – 2003)

Grupperna delas in efter ålder, önskemål och nivå.

 

 

Exempel på en dag

 

Förmiddag

07.30 – Väckning
08.00 – Frukost
08.45 – Samling för gymnastikträning
09.00 – 11.00 Gymnastikträning
12.00 – Lunch

Eftermiddag

12.45 – Samling för gymnastikträning
13.00 – 15.00 – Gymnastikträning
15.15 – Mellanmål
15.45 – 16.30 Teori
16.30 – 17.15 Fys
17.15 – Dusch
18.00 – Middag

Kväll

19.00 – Kvällsaktivitet
20.30 – Kvällsmål
21.15 – Tandborstning
21.45 – Släckt och tyst på rummen
22.00 – Tränarmöte

 

Upplägg

 

Gymnastikträning

Gymnastikträningen är uppbyggd utifrån målet att deltagarna ska bredda sina kunskaper inom olika delar av truppgymnastiken under lägret. Deltagarna har två gymnastikpass om dagen där vi jobbar med uppvärmning, styrka, rörlighet, teknik och så klart många häftiga volter. Målet är att stärka deltagarnas rörelsekvalitet i kombination med teknik.

Fysisk träning

Under lägret kommer du varje heldag att få träna ett pass ren fysisk träning. Varje pass är 45 minuter och är inriktat mot en specifik fysisk egenskap. Gymnastik är en idrott där alla de fem fysiska egenskaperna är viktiga för att prestera bra: Snabbhet, styrka, koordination, uthållighet och rörlighet.

Idrottsteori

Under lägret kommer du också varje heldag få 45 minuters idrottsteori där vi går igenom olika ämnen som kost och näringslära, mental träning, förebyggande och rehabilitering av idrottsskador eller specifik teori inom just gymnastiken.

Tränarrapport och individuellt samtal

Tränarrapporten innehåller feedback och råd från tränarna på lägret. Detta för att du ska kunna fortsätta utvecklas även på hemmaplan. I slutet av lägret har också tränarna individuellt samtal med dig som gymnast för att du ska få en djupare analys av din medverkan på lägret.

Roliga aktiviteter

För att kunna prestera så bra som möjligt är glädjen viktig. Under lägret kommer du att få lära känna många nya vänner från hela Sverige, och kanske även någon från något annat land. Under lägret kommer du också att få vara med om roliga aktiviteter som olika team building-aktiviteter, bad vid fint väder och att umgås med nya och gamla kompisar.