Ravelli Camp

 

SOMMARENS BÄSTA FOTBOLLSLÄGER!

Ravelli Camp är vårt mest populära läger med över 500 spelare per sommar. På Ravelli Camp får du en upplevelse för livet med duktiga tränare som fokuserar på din individuella utveckling. Ett utvecklande och proffsigt träningsläger för dig som vill fokusera på träning och att bli en bättre spelare.

 • Fem dagars läger med helpension
 • 3 timmar fotbollsträning per heldag
 • 1,5 timme fysträning och teori per heldag
 • Andra roliga aktiviteter och mycket mer!

Theo, 12 år

Träningarna var bäst för att vi fick göra flera nya övningar som jag inte hade gjort innan. Min tränare var väldigt snäll och duktig på att förklara.

Pappa till Stina, 13 år

Det generella intrycket är att lägret var väl strukturerat och organiserat. Både huvudansvarig och respektive sportansvarig gav ett seriöst och motiverat intryck. Utifrån vad jag hört från min dotter, så har det också fungerat väldigt bra både med övningar och det praktiska runt omkring. En stor fördel, som jag ser det som tränare själv, är att gruppstorleken varit relativt liten. Detta ger ju möjlighet till mer kvalitativ och individanpassad träning, mycket bra.


På Ravelli Camp

har vi spelet som utgångspunkt i den individuella utvecklingen med olika fokuseringsområden under respektive träningspass. Varje träningspass har ett tema såsom:

 • Passningsspel
 • Finta och dribbla
 • Mottag – medtag – vändning
 • Inlägg – inspel – avslut
 • Skotteknik
 • Spelförståelse
 • Matchspel

På Ravelli Camp Målvakt

(Helsingborg och Sandared v 26 och Märsta v 27 och v 31) får målvakterna specifik träning i olika moment som:

 • Utgångsställning och fallteknik
 • Förflyttnings- och upphoppsteknik
 • Positionsspel
 • Matchspel

*Som målvakt är du välkommen till samtliga läger, men under våra målvaktsläger får du mer specifik målvaktsträning. Vi har grupper för utespelare på samtliga Ravelli Camps.

Varje spelare får vid lägerstart skriva ned tre önskemål som spelaren önskar att utveckla eller lära sig. Tränaren anpassar träningen under lägret utefter önskemålen och återkopplar sedan i det avslutande individuella samtalet och tränarrapporten.

Sedan 2004 har vi skapat Sveriges roligaste, mest utvecklande och inspirerande läger. Vi har genom åren utvecklat hundratals spelare och motiverat till fortsatt utveckling på hemmaplan. Till oss åker både hela lag och enskilda spelare.

 

 

 

 

Pris och Anmälan

3895 kr ( +100 för Målvaktsläger * )
(Syskonrabatt 400 kr)

Anmäl dig här!

Kostnadsfri avbokning t.o.m. 1 maj 2019.

I priset ingår

Alla träningspass och aktiviteter, boende, fem näringsrika måltider per dag, träningskit i funktionsmaterial (värde 299 kr), skriftlig och muntlig tränarrapport samt olycksfallsförsäkring.

Ålder

10 – 16 år (2009 – 2003)

Grupperna delas in efter ålder, önskemål och nivå.

 

Fotbollsläger 2019

Märsta (Stockholm)

Vecka 26, tis 25/6 – lör 29/6
Vecka 27, tis 2/7 – lör 6/7 *
Vecka 31, tis 30/7 – lör 3/8 *

Helsingborg

Vecka 26, tis 25/6 – lör 29/6 *
Vecka 27, tis 2/7 – lör 6/7

Sandared (utanför Borås)

Vecka 26, tis 25/6 – lör 29/6*
Vecka 31, tis 30/7 – lör 3/8

 

Även målvaktsläger *

* Som målvakt är du hjärtligt välkommen till samtliga läger, men under målvaktslägren får du mer specifik målvaktsträning.

Helsingborg

Vecka 26, tis 25/6 – lör 29/6

Sandared

Vecka 26, tis 25/6 – lör 29/6

Märsta (Stockholm)

Vecka 27, tis 2/7 – lör 6/7
Vecka 31, tis 30/7 – lör 3/8

 

 

Exempel på en dag

 

Förmiddag

07.00 – Väckning
07.15 – Morgonuppvakning (promenad med tränarna)
07.30 – Frukost
09.00 – Samling för fotbollsträning
09.30 – 11.00 Fotbollsträning
11.15 – Dusch
12.00 – Lunch

Eftermiddag

13.15 – Samling för fotbollsträning
13.30 – 15.00 Fotbollsträning
15.15 – Mellanmål
15.45 – 16.30 Idrottsteori
16.30 – 17.15 Fysisk träning
17.15 – Dusch
18.00 – Middag

Kväll

19.00 – Kvällsaktivitet
20.30 – Kvällsmål
21.15 – Tandborstning
21.45 – Släckt och tyst på rummen
22.00 – Tränarmöte

 

Upplägg

 

En helhetsupplevelse

På lägret är det rolig, varierad och allsidig träning som gäller. Lägret är en helhetsupplevelse inom idrott som innefattar fotbollsträning, allmän idrottsteori och allmän fysisk träning. Andra viktiga saker är de roliga aktiviteter och upplevelser som du får vara med om tillsammans med alla nya och gamla vänner. Nedan följer en kortfattad beskrivning av träningen på lägret.

Fotbollsträningen

Fotbollsträningen syftar till att utveckla din individuella spelskicklighet i olika situationer. Vi vill få dig att nå din fulla potential med utgångspunkt från den nivå som du ligger på nu.

Fysisk träning

Eftersom dagens fotboll ställer höga krav på såväl snabbhet som styrka fokuserar vi under fysträningen på de fysiska egenskaperna som är viktiga för
att du ska utvecklas som fotbollsspelare: styrka, och snabbhet men även uthållighet och rörlighet.

Idrottsteori

Under lägret kommer du också varje heldag få 45 minuters idrottsteori. På teoripassen går vi igenom ämnen som är viktiga för att du ska få en helhet som idrottare. Vi utbildar dig i kost och näringslära, mental träning, förebyggande och rehabiliterande träning av idrottsskador samt Fair Play.

Tränarrapport och individuellt samtal

Når du åker hem får du med dig en tränarrapport som innehåller feedback och råd från din tränare på lägret. Detta för att du ska kunna fortsätta utvecklas även på hemmaplan. Tränaren genomför också ett individuellt samtal med dig utifrån tränarrapporten i slutet av lägret.

Roliga aktiviteter

För att utvecklas som idrottare är glädjen och samhörigheten viktig. Under lägret kommer du att få vara med om roliga aktiviteter som t.ex. crazy games, filmkväll och disco tillsammans med nya och gamla kompisar.

Utveckling och inspiration

Sedan 2004 har vi skapat Sveriges roligaste, mest utvecklande och inspirerande läger. Vi har genom åren utvecklat hundratals spelare och motiverat till fortsatt utveckling på hemmaplan. Till oss åker både hela lag och enskilda spelare.

 

Tränare

 

Eftersom det sammanlagda antalet tränare på Sweden Sport Academy nu blivit så stort har vi valt att inte presentera varje enskild tränare. Du kan dock läsa mer under nedanstående bilder på sidan om några av våra tränare.

Vår främsta fördel som lägerarrangör är att tränarna håller hög klass. De har en erfarenhet och utbildning som gör att deltagarna är trygga och i rätt händer under ett idrottsläger.

De är dessutom välutbildade och erfarna inom just fotbollen vilket gör att träningen blir utvecklande.

Detta är några utbildningar som vår tränarstab har genomgått:

 • Svenska Fotbollsförbundets tränarutbildningar
 • Fotbollstränarutbildning Eslöv Folkhögskola
 • Fotbollstränarutbildning Göteborgs Universitet
 • GIH, Stockholm
 • GIH Örebro universitet
 • Coaching och Sport Management Växjö Universitet
 • Idrottstränarprogrammet, Högskolan Dalarna
 • Fotbollsakademien Örebro Universitet
 • Idrottsvetenskap vid Halmstad Högskola
 • Idrottsvetenskaplig utbildning vid Idrottshögskolan Göteborg

 

andreas_ravelli_230x230

Andreas Ravelli

Andreas är mycket välmeriterad som spelare och tränare. Han har spelat 41 landskamper och 280 allsvenska matcher. Han har två SM-guld samt har varit allsvensk tränare för Östers IF. Andreas är med i det förberedande arbetet inför lägren och kommer att besöka flera av sommarens läger. Andreas har en fantastisk förmåga att inspirera spelarna och få dem att höja sig till nästa nivå, såväl tekniskt som mentalt.

 

Carlos Fragoso

Carlos Fragoso

Carlos har funnits med som målvaktstränare sedan 2015. Han har varit professionell målvakt i Mexiko under många år med landslagsuppdrag. Carlos har bott i Sverige i 12 år och gått Svenska Fotbollsförbundets utbildningar för ungdoms- och målvaktstränare (C och B). Han har tränat lag och målvakter från 12 år till senior samt haft uppdrag för Hallands Fotbollsförbund. Carlos är mycket populär bland deltagarna då han fokuserar på tekniska detaljer hos varje individ.