Swim Camp

 

SOMMARENS BÄSTA SIMLÄGER!

Swim Camp är ett perfekt träningsläger för dig som vill utvecklas som simmare. Tränarna på lägret har bra erfarenhet och utbildning. Detta skapar ett läger med organiserad, professionell och rolig träning med individuell utveckling.

  • Fem dagars läger med helpension
  • 3,5 timmar simträning per heldag
  • 1,5 timme fysträning och teori per heldag
  • Andra roliga aktiviteter och mycket mer!

När lägret startar får du som simmare skriva ner tre önskemål som du vill utveckla eller lära dig nytt. Tränarna anpassar sedan träningspassen efter önskemålen och återkopplar i det individuella samtalet och i tränarrapporten som du får med dig hem.

Jonathan, 15 år

Simträningen var riktigt bra. Bra utbildade tränare. Teorin var intressant och lärorik och jag lärde mig mycket nytt.

Mamma till Ebba, 10 år

Min dotter åkte själv till lägret och hon är bara 10 år. Hon fick fantastiska erfarenheter och kom hem som en helt ny simtjej. Hon lärde sig otroligt mycket och har fått en helt annan inställning till sin simträning, hon gillar verkligen att träna och vill utvecklas mer. Tränarna var kanonbra!

 

På Swim Camp

har vi den individuella utvecklingen i fokus med olika inriktningar under respektive träningspass. Varje träningspass har ett tema såsom:

Frisim

Bröstsim

Ryggsim

Fjärilsim

Start

Vändning

Lagkapp

 

 

 

 

Pris och Anmälan

4495 kr
(Syskonrabatt 400 kr)

Anmäl dig här!

Kostnadsfri avbokning t.o.m. 1 maj 2019.

 

Simläger 2019

Märsta (Stockholm)

Vecka 31, tis 30/7 – lör 3/8

Sandared (utanför Borås)

Vecka 26, tis 25/6 – lör 29/6
Vecka 31, tis 30/7 – lör 3/8

 

Fakta

I priset ingår

Alla träningspass och aktiviteter, boende, fem näringsrika måltider per dag, träningskit i funktionsmaterial (värde 299 kr), skriftlig och muntlig tränarrapport samt olycksfallsförsäkring.

Ålder

10 – 16 år (2009 – 2003)

Grupperna delas in efter ålder, önskemål och nivå.

 

 

 

 

Exempel på en dag

 

Förmiddag

07.00 – Väckning
07.15 – Morgonuppvakning (promenad med tränarna)
07.30 – Frukost
08.30 – Samling för simträning
09.00 – 11.00 Simträning
11.15 – Dusch
12.00 – Lunch

Eftermiddag

13.15 – Samling för simträning
13.30 – 15.00 Simträning
15.15 – Mellanmål
16.00 – 16.45 Idrottsteori
16.45 – 17.30 Fysisk träning
17.30 – Dusch
18.00 – Middag

Kväll

19.00 – Kvällsaktivitet
20.30 – Kvällsmål
21.15 – Tandborstning
21.45 – Släckt och tyst på rummen
22.00 – Tränarmöte

 

 

Träningsupplägg

 

Simträningen

Träningen som bedrivs på Sweden Sport Academy inriktas mycket på teknik inom de olika simsätten där varje träningspass har ett specifikt tema. Du får också förbättra din start – och vändningsteknik.

Fysisk träning

Under lägret kommer du varje heldag att få träna ett pass ren fysisk träning. Varje pass är 45 minuter och är inriktat mot en specifik fysisk egenskap. Simning är en idrott där alla de fem fysiska egenskaperna är viktiga för att prestera bra: Snabbhet, styrka, koordination, uthållighet och rörlighet.

Idrottsteori

Under lägret kommer du också varje heldag få 45 minuters idrottsteori där vi går igenom olika ämnen som kost och näringslära, mental träning, förebyggande och rehabilitering av idrottsskador eller specifik teori inom just simningen.

Tränarrapport och individuellt samtal

Når du åker hem får du med dig en tränarrapport som innehåller feedback och råd från din tränare på lägret. Detta för att du ska kunna fortsätta utvecklas även på hemmaplan. Tränaren genomför också ett individuellt samtal med dig utifrån tränarrapporten i slutet av lägret.

Roliga aktiviteter

För att utvecklas som idrottare är glädjen och samhörigheten viktig. Under lägret kommer du att få vara med om roliga aktiviteter som t.ex. crazy games, filmkväll och disco tillsammans med nya och gamla kompisar.

 

Tränare

 

Eftersom det sammanlagda antalet tränare på Sweden Sport Academy nu blivit så stort har vi valt att inte presentera varje enskild tränare.

Vår främsta fördel som lägerarrangör är att tränarna håller hög klass. De har en erfarenhet och utbildning som gör att deltagarna är trygga och i rätt händer under ett idrottsläger.

De är dessutom väldigt välutbildade och erfarna inom just simningen vilket gör att träningen blir professionell och av hög klass.

Detta är några utbildningar som vår tränarstab genomgått:

  • Svenska Simförbundets utbildningar
  • GIH, Stockholm, idrottstränarprogrammet
  • GIH Örebro universitet
  • Idrottsvetenskaplig utbildning vid Idrottshögskolan Göteborg
  • Coaching & Sport Management Växjö Universitet
  • Idrottstränarprogrammet, Högskolan Dalarna