VILL DU TRÄNA SOM ETT
PROFFS I FEM DAGAR?

TRÄNING MED FOKUS PÅ DIN
INDIVIDUELLA UTVECKLING

TRÄNA MED VÄLUTBILDADE
OCH ERFARNA TRÄNARE

Swim Camp

 

SOMMARENS BÄSTA SIMLÄGER!

Swim Camp är ett perfekt träningsläger för dig som vill utvecklas som simmare! Tränarna på lägret har bra erfarenhet och utbildning. Detta skapar ett läger med organiserad, professionell och rolig träning med individuell utveckling.

 • Fem dagars läger med helpension
 • 3,5 timmar simträning per heldag
 • 1,5 timme fysträning och teori per heldag
 • Andra roliga aktiviteter och mycket mer!

Jonathan, 15 år

Simträningen var riktigt bra. Bra utbildade tränare. Teorin var intressant och lärorik och jag lärde mig mycket nytt.

Mamma till Ebba, 10 år

Min dotter åkte själv till lägret och hon är bara 10 år. Hon fick fantastiska erfarenheter och kom hem som en helt ny simtjej. Hon lärde sig otroligt mycket och har fått en helt annan inställning till sin simträning, hon gillar verkligen att träna och vill utvecklas mer. Tränarna var kanonbra!

 

Tränare

 

Eftersom det sammanlagda antalet tränare på Sweden Sport Academy nu blivit så stort har vi valt att inte presentera varje enskild tränare. Du kan dock läsa mer under nedanstående bilder på sidan om några av våra tränare.

Vår främsta fördel som lägerarrangör är att tränarna håller hög klass. De har en erfarenhet och utbildning som gör att deltagarna är trygga och i rätt händer under ett idrottsläger.

De är dessutom väldigt välutbildade och erfarna inom just simningen vilket gör att träningen blir professionell och av hög klass.

Detta är några utbildningar som vår tränarstab (för alla idrotter) genomgått:

 • GIH, Stockholm, idrottstränarprogrammet
 • GIH Stockholm, idrottslärarprogrammet
 • GIH Örebro universitet
 • Fotbollsakademien Örebro universitet
 • Idrottsvetenskap vid Halmstad Högskola
 • Idrottsvetenskaplig utbildning vid Idrottshögskolan Göteborg
 • Fotbollstränarutbildning Göteborgs Universitet
 • Fotbollstränarutbildning Eslöv Folkhögskola
 • Coaching & Sport Management Växjö Universitet
 • Idrottstränarprogrammet, Högskolan Dalarna
 • Svenska Simförbundets utbildningar
Mattias Carlsson

Mattias Carlsson

Mattias Carlsson är vårt senaste tillskott i tränarstaben som kommer att finnas med i Sandared vecka 31. Han har en imponerande meritlista som aktiv med 20 individuella SM-guld, svenskt rekord i 100, 200 ryggsim långbana samt 200 ryggsim kortbana. Han har simmat 3 VM och 7 EM sedan 2009. Första och hittills enda svensk under 2 minuter på 200 ryggsim i långbassäng.

Som tränare har Mattias tidigare jobbat med en hel del grupper inom sin förra klubb Uddevalla Sim innan han bestämde sig för att ta ett steg till och flytta till Malmö för att fortsätta satsa på tränaryrket. Där har han har grupper med barn från 7 år upp till 15 år. Tanken är att han skall få en lång karriär inom tränaryrket efter att ha avslutat sin aktiva karriär.

.

 

Träningsupplägg

 

Simträningen

Träningen som bedrivs på Sweden Sport Academy inriktas mycket på teknik inom de olika simsätten där varje träningspass har ett specifikt tema. Du får också förbättra din start – och vändningsteknik.

Fysisk träning

Under lägret kommer du varje heldag att få träna ett pass ren fysisk träning. Varje pass är 45 minuter och är också inriktat mot en specifik fysisk egenskap. Simning är en idrott där alla de 5 fysiska egenskaperna är viktiga för att prestera bra: Snabbhet, styrka, koordination, uthållighet och rörlighet. Träningen anpassas till respektive deltagares ålder.

Idrottsteori

Under lägret kommer du också varje heldag få 45 minuters idrottsteori. Ämnen som kan vara på dagordningen för dessa tillfällen kan vara: Kost, grundläggande fysiska egenskaper, mental träning, idrottsskador eller specifik teori inom just simningen.

Roliga aktiviteter

För att kunna prestera så bra som möjligt är glädjen viktig. Under lägret kommer du att få lära känna många nya vänner från hela Sverige, och kanske även någon från något annat land. Du kommer också under lägret att få vara med om många roliga aktiviteter. Exempel på dessa aktiviteter kan vara: Filmkväll, teambuilding-övningar, quiz eller att bara umgås och ha kul tillsammans.

Tränarrapport

Hem får varje deltagare med sig en skriftlig tränarrapport från sina tränare på lägret.

 

 

Exempel på en dag

 

Förmiddag

07.00 – Väckning
07.15 – Morgonuppvakning (promenad med tränarna)
07.30 – Frukost
08.30 – Samling för simträning
09.00 – 11.00 Simträning
11.15 – Dusch
12.00 – Lunch

Eftermiddag

13.15 – Samling för simträning
13.30 – 15.00 Simträning
15.15 – Mellanmål
16.00 – 16.45 Idrottsteori
16.45 – 17.30 Fysisk träning
17.30 – Dusch
18.00 – Middag

Kväll

19.00 – Kvällsaktivitet
20.30 – Kvällsmål
21.15 – Tandborstning
21.45 – Släckt och tyst på rummen
22.00 – Tränarmöte