Tennis Camp

 

SOMMARENS BÄSTA TENNISLÄGER!

Tennis Camp är ett perfekt träningsläger för dig som vill utvecklas som tennisspelare! Tränarna på lägret har bra erfarenhet och utbildning. Detta skapar ett läger med organiserad, professionell och rolig träning med individuell utveckling.

 • Fem dagars läger med helpension
 • 3,5 timmar tennisträning per heldag
 • 1,5 timme fysträning och teori per heldag
 • Andra roliga aktiviteter och mycket mer!

 

Pontus, 12 år

Tränarna betyg 5 av 5 TIPPTOPP! Jag lärde mig massor.

Föräldrar till Lovisa, 14 år

Vi är som föräldrar mycket nöjda med den professionella personalen, omhändertagandet samt vår dotters berättelse över hur hon upplevde lägret och kamratandan. Vår dotter var på ett annat läger för några år sedan och vi trodde inte att hon skulle acceptera att åka till något nytt läger då hon var mycket missnöjd med det och även vi. Det här var det bästa som kunde ha hänt-eftersom hon upplevde det så bra!

 

Tränare

 

Vår främsta fördel som lägerarrangör är att tränarna håller hög klass. De har en erfarenhet och utbildning som gör att deltagarna är trygga och i rätt händer under ett idrottsläger.

De är dessutom väldigt välutbildade och erfarna inom just tennisen vilket gör att träningen blir professionell och av hög klass.

Eftersom det sammanlagda antalet tränare på Sweden Sport Academy nu blivit så stort har vi valt att inte presentera varje enskild tränare på webbplatsen.

Välkommen till ett läger med tränare av hög klass!

Nedan följer några som finns i vår ledarstab:

Detta är några utbildningar som vår tränarstab (för alla idrotter) genomgått:

 • GIH, Stockholm, idrottstränarprogrammet
 • GIH Stockholm, idrottslärarprogrammet
 • GIH Örebro universitet
 • Fotbollsakademien Örebro universitet
 • Idrottsvetenskap vid Halmstad Högskola
 • Idrottsvetenskaplig utbildning vid Idrottshögskolan Göteborg
 • Fotbollstränarutbildning Göteborgs Universitet
 • Fotbollstränarutbildning Eslöv Folkhögskola
 • Coaching & Sport Management Växjö Universitet
 • Idrottstränarprogrammet, Högskolan Dalarna
 • Svenska Tennisförbundets utbildningar

 

Gustav Einarsson

Gustav Einarsson

Grundare av Sweden Sport Academy 2003 och även mycket välutbildad och erfaren inom tennisen. Startade även Tennisföreningen Tennis Linnéa 2013.

 

 

Träningsupplägg

 

Teknikträning

Fokuseringen inriktas på teknik och mycket tennis. Målet är att deltagarna ska lära sig varför det är viktigt med en bra teknik inom tennisen enligt träningsläran och humanbiologin. (Skadeförebyggande och rent biomekaniskt enligt rörelseläran).

Tränarna på Sweden Sport Academy kommer att studera din teknik och sedan ge dig feedback och tips för hur du skall kunna förebygga skador, förbättra din kraftutveckling etc med hjälp av en effektivare tennisteknik.

Då det gäller elitspelare så gör vi tränare inga korrigeringar i teknik, utan ger istället tips som spelaren kan ta med sig hem och ”bolla” med sin egen tränare i hemklubben.

Tränarrapport

Hem får du ta med dig Sweden Sport Academy´s tränarrapport. Rapporten innehåller feedback och råd från tränarna på lägret.

Idrottsteori

Under lägret kommer du också varje heldag få 45 minuters idrottsteori under ledning av en eller flera väldigt kunniga personer. Ämnen som kan vara på dagordningen för dessa tillfällen kan vara: Kost, mental träning, idrottsskador eller specifik teori inom just tennisen.

Fysisk träning

Under lägret kommer du varje heldag att få träna ett pass ren fysisk träning. Varje pass är 45 minuter och är också inriktat mot en specifik fysisk egenskap. Tennis är en idrott där alla de fem fysiska egenskaperna är viktiga för att prestera bra: Snabbhet, styrka, koordination, uthållighet och rörlighet. Träningen anpassas till respektive deltagares ålder.

Roliga aktiviteter

För att kunna prestera så bra som möjligt är glädjen viktig. Under lägret kommer du att få lära känna många nya vänner från hela Sverige och kanske någon från något annat land. Du kommer också under lägret att få vara med om många roliga aktiviteter så som: Filmkväll, teambuilding-övningar, quiz eller att bara umgås och ha kul tillsammans.

 

 

Exempel på en dag

 

Förmiddag

07.00 – Väckning
07.15 – Morgonuppvakning (promenad med tränarna)
07.30 – Frukost
08.30 – Samling för tennisträning
09.00 – 11.00 Tennisträning
11.15 – Dusch
12.00 – Lunch

Eftermiddag

13.15 – Samling för tennisträning
13.30 – 15.00 Tennisträning
15.15 – Mellanmål
16.00 – 16.45 Idrottsteori
16.45 – 17.30 Fysisk träning
17.30 – Dusch
18.00 – Middag

Kväll

19.00 – Kvällsaktivitet
20.30 – Kvällsmål
21.15 – Tandborstning
21.45 – Släckt och tyst på rummen
22.00 – Tränarmöte